Psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE) 2


La PNIE té una visió integral de la salut valorant la relació entre el sistema immunitari, neurològic, endocrí i psicosocial de la persona com factors de salut i malaltia. La PNIE ajuda a la prevenció i a la restauració de la salut en el seu estat òptim, tant en l’àmbit físic com emocional.

Un desequilibri del funcionament biològic del cos, pot ser provocat per mals hàbits alimentaris, per un estrès mantingut en el temps, per un sistema immunitari dèbil, per una disbiosis o desequilibri de la flora intestinal i per una disfunció hormonal o endocrina.

Indicat sobretot en casos de dolor musculoesquelètic agut o crònic, fibromiàlgia, artritis reumatoidea, fatiga crònica, cansament, cefalea (mal de cap), migranya, inflamació de la panxa, mala digestió, cremor i acidesa d’estómac, estrenyiment, síndrome premenstrual, insomni, sobrepès, estrès i ansietat.

El tractament de fisioteràpia consisteix a millorar la qualitat de vida de la persona mitjançant canvis d’hàbits alimentaris i de vida saludables. Sovint es demanen analítiques de sang, de femta o d’altres més específiques per recomanar suplementació natural en cas de dèficits de vitamines, minerals, probiòtics, aminoàcids, etc. Habitualment, el tractament és recolzat per metges especialistes en Psiconeuroimmunologia (metge de família, odontòleg, endocrinòleg, psicòleg).

 

 

 


2 thoughts on “Psiconeuroimmunoendocrinologia (PNIE)

 • Eva lucas

  Bon dia
  La meva pregunta es si feu algun tipus de formacio en psiconeuroimmunologia
  Moltes gracies

  • Imma Cairo Post author

   Bona tarda Eva,
   en aquest centre oferim tractament personalitzat en psiconeuroimmunologia per a persones amb dolor agut i crònic, estrès i altres malalties musculoesquelètiques.
   Si el que busques és formació postuniversitària en psiconeuroimmunologia t’envio informació al mail del lloc on vaig fer la formació.

   Gràcies per la teva consulta.

   Imma Cairó Capdevila